headerpicture

CÉGTÖRTÉNET

A NANOSPACE Kereskedelmi-, Oktatási-, és Informatikai Bt. 1998 elején jött létre azzal a céllal, hogy bekapcsolódjon az elektronikai ipar hatalmas vérkeringésébe. A cég nevének megfelelően nem megalomán elképzelések vezéreltek, hanem – a megélhetési célokon kívül - a megalapítása előtti években hobbistaként majd szabadúszóként összeszedett elméleti és gyakorlati tapasztalatok kamatoztatása volt az ösztönző erő. Mivel ismereteim nagy részét az analóg és digitális elektronika, a mikroprocesszoros vezérlések terén szereztem meg, igyekeztem a feladatokat is ennek megfelelően megtalálni. A későbiekben kiderült, ez a tudásanyag jól felhasználható az ipari elektronika, automatizálás, a hang- és videostúdiók problémáinak megoldása során. Sok esetben a tervezési feladatok eredményei és a különböző berendezések javítása során felhalmozott információk együttes ereje segített egyre érdekesebb, bonyolultabb és magasabb technikai színvonalú munkák elvégzésében.

Az elmúlt több mint tizenöt esztendő melyet a professzionális elektronika világában eltöltöttem, számtalan olyan feladatot hozott számomra, melyek közül sok igazi kihívást jelentett. Mindig törekedtem arra, hogy a problémákat lehetőleg minél kevesebb alkatrésszel, és inkább a szabad tervezői fantázia felhasználásával oldjam meg. Ez mindig fontos szempont volt mind a hardver, mind pedig a szoftver megvalósításánál.

Jelentősebb munkáim közé tartoztak például az 1992-es sevillai világkiállítás magyar pavilonjában a szcenikai rendszer automatizálásának megoldása, AWI hegesztőberendezések digitális vezérlése, hűtőházi adagolómérlegek készítése, számtalan, egymástól teljesen különböző készülék javítása és még egy sor olyan egyedi áramkör tervezése és építése melynek során az elektronika legkülönfélébb területére sodort az élet, miközben bele kellett kóstolnom az audio- és videotechnikába, a mikroprocesszoros vezérlésbe, a teljesítmény-elektronikába, a mérés- és adatgyűjtésbe, programozásba.

Azt hiszem, hogy életem eddigi részéről joggal mondhatom el, hogy az elektronika szolgálatában álltam és remélem a következő évtizedek során sem leszek hűtlen ehhez a dinamikusan, hatalmas léptekkel fejlődő iparághoz, melyben minden egyes nap új kihívásokat hoz. Természetesen a szakma igazi szeretete és az elhivatottság mellett nagy szükség van az új partnerekre, akiknek az egyéni előrehaladásuk során jól jöhet egy kicsi, de talán annál erősebb cég segítsége. Remélem, ez az önéletrajz jellegű bemutatkozás közelebb hoz minket egymáshoz leendő megrendelőinkkel és a jövőben sok izgalmas együttműködésnek lesz elindítója.

Melis Endre
Cégvezető

Vissza..

©Copyright NANOSPACE Bt. 2009 info@nanospace.hu Tel:+36-1-312 73 29 +36-20-944 44 93