headerpicture

termékek

Korábbi termékek és referenciák

Termékeink egy jelentős csoportja nem nagyobb sorozatú gyártásra készült, hanem kifejezetten - egyedi darabként - a megrendelők speciális kívánságainak tesznek eleget. Ezek közül a korábbi munkák és referenciák oldalon mutatunk be néhányat tevékenységi körünk széles palettájából.

Találhatók közöttük, ipari vagy művészeti célból megrendelt eszközök, berendezések és egyéb elektronikus áramkörök, de a korábbi évek során több olyan feladat is akadt, melyben meglévő gépek, eszközök részleges vagy teljes felújítása vagy éppen megújítása volt a cél.

Munkáink során akadtak olyan esetek is, mikor egy új termék kifejlesztése során, segédeszközbek induló eszköz - önálló termék lett. Több ízben is megesett, hogy egy feladat kidolgozása során, annak módosításával lehetett kiszolgálni egy-egy új igényt.

színházi kommunikáció

A TCS színházi kommunikációs rendszer kifejezetten színházak és színház jellegű intézmények belső kapcsolattartására lett kifejlesztve, mely kiválóan használható még minden olyan esetben is, ahol szükség lehet egy intézményen belüli kommunikációs hálózat kialakítására, és a hálózaton belüli párhuzamos beszélgetésekre, miközben két adott helyszínen történt események behallgatására is lehetőséget biztosít a rendszer. Fő egységei, a TCS-C16 központ és a hozzá kapcsolható TCS-T01 alállomások. Ez utóbbiak esetén további lehetőség van még a TCS-E16, hangeffektusok előállítására alkalmas egységekkel való összekötésre is, hogy állandó hanghatások, bemondások egyszerű lejátszása is megvalósítható legyen. A legújabb, TCS-S04 modul pedig ott használható, ahol inkább egyirányú átvitelre van szükség.

A rendszer további opciói között szerepelnek a központhoz illeszthető TCS-GPS egység, mely a rendszert abszolút pontos időinformációval képes ellátni, illetve a TCS-DPY modulok, melyekkel egy épület több helyszínén is pontos idő jelezhető ki.

stúdió berendezések
Nagy sikerrel vizsgázott a már sorozatban gyártott DAC-400 elnevezésű 1U magas, rack kivitelű digital/analóg átalakító, melyben 4 önálló egység van beépítve. Mindegyik modul optikai (SPDIF) illetve RCA (AES-EBU) bemenettel és sztereo, vonalszintű kimenettel rendelkezik. A max. 96 KHz mintavételezésű jel fogadására alkamas eszközt már felváltotta a DAC-4000, mely azonban már 192 KHz mintavételezéssel is képes átalakítani a jeleket.

2009 őszére tervezzük a ADC-4000 típusú készüléket, mely az analóg-digitális konverziót végzi majd el, illetve ezek kombinációját tartalmazó 1 csatornás A/D D/A egységet, mely egy kisebb méretű dobozba kerül és mindkét irányban képes az átalakítást elvégezni.

Laborműszerek

Az ipari folyamatoknál a különböző paraméterek mérési jelének egyik legelterjedtebb átviteli szabványa a 0/4-20mA-es áramhurok. Számos készülék bemenete is erre a rendszerre van kiépítve, így ezek tesztelése, bemérése is csak precíz áramgenerátorokkal történhet.

Az NS-IG4 quad 0/4-20mA-es áramgenerátor - mely négy egymástól galvanikusan is függetlenített kimenettel rendelkezik -, pontosan az ilyen feladatokra lett kifejlesztve. A számítógéppel is összeköthető készülék 25V-ig képes a kimeneten a beállított áramot biztosítani, miközben a szimulált érték nem csak mA-ben, hanem a kívánt paraméter tartományában és mértékegységében is kijelezhető. Ez megkönnyíti az azonnali összehasonlítást a szimulált és a mért érték között anélkül, hogy fáradtságos munkával minden alkalommal át kelljen azokat egymásba számítani. A beépített függvénygenerátor összetett mérésekre és szimulációkra is lehetőséget biztosít. A teméket egyedi megrendelés alapján gyártjuk, 4-6 hetes határidővel.

Ügyfélhívó és sorbanállási rendszerek

Életünk egyik megkeserítője a sorbanállás. Ezen szenvedésünkön igyekszik segíteni a CLIENTCALL ügyfélhívó rendszer. Nagy méretű kijelzője és többféle módon szerelhető nyomtatóegysége, hangbemondással is képes a várakozás kényelmetlenségén segíteni. A vakok és gyengénlátók számára kialakított rendszer és a nyomtatón Braille írással is feliratozott nagy méretű nyomógombok, kényelmes kezelést tesztnek lehetővé. Csendes nyomtatója akár 50 km nyomtatására is alkalmas.
A hivatalokban már meglévő - és általában hálózatba kötött - számítógépekre telepített kisméretű központi és ügyintézői software-ek használatával minimalizálni lehet a kábelezést. A központi programok későbbi módosításával egyéb egyéni igények is kielégíthetők, mint például statisztikák készítése, ügyintézők terhelési analízise stb.

©NANOSPACE Bt. info@nanospace.hu Tel:+36-1-312 73 29 +36-20-944 44 93